Werkzaamheden Lange Burchwal, Wijngaardstraat en omgeving gestart

Martine van Dijk 25-03-2021
411 keer bekeken

Op maandag 22 maart 2021 startte aannemer Van Gelder met de werkzaamheden op de Lange Burchwal, Wijngaardstraat en omgeving. Bij het werken aan de overstortput was wethouder Walther Kok aanwezig.

Wat gaat er gebeuren?

Tijdens de herinrichting van de straten werkt de aannemer in verschillende fasen. De eerste fase is gestart ter hoogte van Lange Burchwal 8. Alle slingers in de straat verdwijnen, fietsstroken worden verbreed en voetpaden verbeterd. In de Wijngaardstraat en omgeving werkt de aannemer aan het verbeteren van de bereikbaarheid van nood- en hulpdiensten. Verder scheiden ze in alle straten het hemelwaterriool van het ‘normale’ riool. Het bestaande riool wordt vervangen of van binnenuit gerepareerd.

Halve wegafzetting Lange Burchwal

Op de Lange Burchwal is de straat voor de helft afgezet. Het verkeer kan langs de werkzaamheden rijden. De aannemer brengt een groot deel van de materialen via het water.

Informeren van direct omwonenden door aannemer

Inwoners uit de directe omgeving, ontvangen een brief van de aannemer over wat er gaat gebeuren en wanneer. Dit is per fase van de herinrichtring verschillend. Daarnaast blijven omwonenden op de hoogte via de ‘Werk in Uitvoering’ app.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen