Plantjesdag voor geveltuinen Lange Burchwal, Wijngaardstraat en omgeving

Lorrain Hoekmeijer 22-03-2022
494 keer bekeken

Afgelopen zaterdag hebben inwoners uit de Lange Burchwal, Wijngaardstraat en omgeving de plantjes in hun nieuwe geveltuin gezet.

Geveltuintjes onderdeel van herinrichting

Bewoners die zich aan hadden gemeld voor een geveltuintje, konden planten en potgrond ophalen. Wethouders Walther Kok en Bas Lont plantten beiden de eerste plantjes in een geveltuin. Het projectgebied is zo’n 25 geveltuinen rijker. Het vergroenen van de omgeving helpt hittestress tegen te gaan en zorgt voor een gezellig straatbeeld. De planten en potgrond werden geleverd door GroenRijk Montfoort.

Afronding herinrichting Lange Burchwal, Wijngaardstraat en omgeving

Onder het genot van een kop koffie of thee ontvingen alle inwoners uit het gebied een kleinigheidje van de gemeente om ze te bedanken voor hun geduld tijdens de herinrichting. Het afgelopen jaar heeft aannemer Van Gelder hard gewerkt aan de herinrichting van de Lange Burchwal, Wijngaardstraat en omgeving. Zo is er een nieuw gescheiden riool aangelegd om wateroverlast door piekbuien beter op te kunnen vangen.

Laatste werkzaamheden

Het grootste deel van de werkzaamheden is achter de rug. Er worden nog enkele werkzaamheden gedaan, zoals het plaatsen van trapleuningen en het invullen van de groenvakken. Wanneer deze laatste werkzaamheden uitgevoerd worden, is nog niet bekend. De directe omgeving wordt hier nog over geïnformeerd.  

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen