Inloopavond 9 mei voorlopig ontwerp

Lorrain Hoekmeijer 26-04-2022
592 keer bekeken

In 2017 heeft de gemeenteraad het Masterplan Binnenstad Oudewater aangenomen. De gemeente wil een prettig en sfeervol woonklimaat creëren met kansen voor winkels, ondernemers en horeca. Een plek waar bewoners en bezoekers graag komen.

Afstemming Voorlopig Ontwerp met omgeving

In de volgende fase van het Masterplan is het de bedoeling om in fases de Korte Havenstraat, de Leeuweringerstraat, de Donkere Gaard en de Peperstraat ( de zogenaamde ‘H-vorm’) aan te pakken. In februari is aan de gemeenteraad het Voorlopig Ontwerp en verschillende keuzevarianten voorgelegd. De gemeenteraad heeft nog geen keuze gemaakt, maar gevraagd om het Voorlopig Ontwerp nogmaals met de omgeving af te stemmen.

De afgelopen weken hebben we daarom verschillende gesprekken met ondernemers gehad om te horen wat zij belangrijk vinden. De ondernemers zullen ook een voorstel doen met een nieuwe variant op het ontwerp. Deze variant wordt verder uitgewerkt door het ontwerpbureau en getoetst op haalbaarheid. Samen met de andere varianten wordt ook deze variant aan de raad voorgesteld. De gekozen variant wordt daarna in het Definitief Ontwerp uitgewerkt.

Inloopavond

Voordat we het Voorlopig Ontwerp en de varianten aan de gemeenteraad voorleggen, geven we u als omwonenden graag de mogelijkheid om hier kennis van te nemen. We organiseren daarom op maandagavond 9 mei een inloopavond. Tijdens deze avond kunt u tussen 17:30 en 19:30 binnenlopen. U krijgt dan uitleg over het Voorlopig Ontwerp en de verschillende varianten. Uw feedback stellen we graag op prijs en waar mogelijk wordt er dan in de volgende fase ( het Definitief Ontwerp) rekening gehouden met uw reactie.

Datum 9 mei 2022

Tijd: van 17.30 uur tot 19.30 uur

Locatie: Oude Stadhuis (Visbrug), ingang via Kapellestraat.

 

 

 

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen