Extra informatieavond herinrichting markt 25 mei jl.

Lorrain Hoekmeijer 30-05-2022
615 keer bekeken

Afgelopen woensdag 25 mei was er een extra informatieavond over herinrichting Markt e.o. in het oude Stadhuis. Tijdens deze informatieavond is het Voorlopig Ontwerp inclusief een aantal varianten gepresenteerd. Welke stappen en aanpassingen zijn er gemaakt en hoe gaat het vanaf hier verder?

De herinrichting van de Markt en haar omgeving is iets wat de gemoederen al langere tijd bezig houdt. 7 juli 2021 was de eerste informatieavond middels een online presentatie. Hier werd het Schets Ontwerp gepresenteerd. Daarna is er gewerkt aan het Voorlopig Ontwerp. In februari 2022 is het plan met de verschillende varianten ter keuze naar de gemeenteraad gegaan. De gemeenteraad heeft toen een motie van de Onafhankelijke aangenomen, waarin werd opgeroepen om nogmaals met de omgeving in overleg te gaan. Het projectteam heeft de afgelopen tijd gebruikt om met diverse stakeholders in gesprek te gaan. Daar is een nieuwe variant voor de Leeuweringerstraat en Korte Havenstraat uitgekomen. Tijdens de informatieavond op 25 mei is het proces wat tot nu toe gevolgd is, uitgelegd, welke stappen zijn doorlopen en welke aanpassingen zijn er gedaan. En uiteindelijk wat is het Voorlopig Ontwerp en de verschillende varianten die straks aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

 

De presentatie, het Voorlopig Ontwerp en de verschillende varianten kunt u hier terug kijken. Mocht u vragen hebben over de presentatie dan kunt u mailen naar Masterplan@oudewater.nl

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen