Raadsbesluit herinrichting Markt en omgeving

Lorrain Hoekmeijer 28-07-2022
546 keer bekeken

Op donderdag 7 juli is het onderwerp Herinrichting Markt en omgeving voorgelegd aan de gemeenteraad. Net als bij de raadsvergadering van 24 februari jl. zijn er een aantal keuzevarianten voorgelegd.

Bij de Korte Havenstraat, de Leeuweringerstraat en de Donkere Gaard kon de raad kiezen uit twee ontwerpvarianten. Bij zowel de Korte Havenstraat en de Leeuweringerstraat, is een van de varianten gebaseerd op de ideeën van ondernemers en bewoners. Deze ideeën zijn opgehaald tijdens een uitgebreid participatieproces met veel overlegmomenten en twee bewonersavonden. Alle reacties die binnengekomen zijn op de ontwerpvarianten, zijn ter kennisgeving meegegeven aan de gemeenteraad. Uiteindelijk heeft de gemeenteraad de keuze gemaakt om de vier parkeerplaatsen in de Korte Havenstraat op te heffen, van de Leeuweringerstraat een rechte straat te maken met boombakken (grote plantenbakken waarin een boom wordt geplaatst) om de verkeerssnelheid af te remmen en in de Donkere Gaard de huidige bomen te behouden.

U kunt de gemeenteraadsvergadering terugkijken via https://gemeenteraad.oudewater.nl/Vergaderingen/Gemeenteraad/2022/07-juli/16:00

Na de zomervakantie gaat het projectteam Masterplan Binnenstad aan de slag met het uitwerken van de volgende ontwerpfase: het Definitief Ontwerp.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen