Afsluiting Visbrug in verband met werkzaamheden

Cees Lock 03-01-2023
298 keer bekeken

Vanaf 9 januari tot 1 april is de Visbrug afgesloten voor alle verkeer. In opdracht van de gemeente Oudewater gaat aannemingsbedrijf Schouls B.V. de bovenzijde van de brug restaureren. Dit moet gebeuren, omdat er na inspectie in 2018 is gebleken dat er achterstallig onderhoud aan de Visbrug is.

Werkzaamheden

De afgelopen weken is de onderzijde van de brug aangepakt en de komende maanden worden er werkzaamheden aan de bovenzijde van de brug en de aangrenzende kademuren verricht. De brug wordt tot aan het fundament blootgelegd en daarna vakkundig weer opgebouwd, zodat de brug weer jaren mee kan.

Verkeer

Vanwege de afsluiting van de Visbrug moet het verkeer vanuit de Peperstraat, via de Wijdstraat en de Romeijnstraat de binnenstad verlaten. Dit betekent dat de rijrichting in de Wijdstraat omgedraaid wordt en dat parkeren alleen aan de linkerzijde van de weg is toegestaan.

Tevens is er vanaf Havenstraat 13 geen doorgaand autoverkeer mogelijk in de Havenstraat richting de Visbrug. De werkzaamheden aan o.a. de kademuren bij de Visbrug nemen een dusdanige ruimte in beslag dat auto’s hier niet kunnen passeren. Voor fietsers en voetgangers blijft de Havenstraat wel geheel toegankelijk.

Alle omleidingsroutes in de Binnenstad zijn met omleidingsborden duidelijk aangegeven.

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen? Dan kunt u contact opnemen met Cees Lock als omgevingsmanager van de gemeente via lock.c@woerden.nl of 06-50 08 18 07.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen