Bezoek basisscholen tijdens werkzaamheden Visbrug

Cees Lock 01-02-2023
315 keer bekeken

Op vrijdag 27 januari kwamen een aantal groepen 8 van verschillende basisscholen op uitnodiging van de gemeente bij de werkzaamheden aan de Visbrug kijken.

Op dit moment wordt de brug gerenoveerd, waardoor de brug tot 1 april is afgesloten. Op het moment dat de leerlingen kwamen kijken waren precies de oude historische fundamenten te zien.

Vanuit de afdeling Monumentenzorg  kregen de leerlingen informatie over de historie van de Visbrug. Hoe en waarom is de brug tot stand gekomen. Hoe komt de Visbrug aan zijn naam en al zulke informatie kregen de leerlingen te horen. Hierna vertelde aannemer Schouls welke werkzaamheden er worden uitgevoerd zodat de brug er weer jaren tegenaan kan.

Om te kijken of de brug wel echt stevig is, werden de leerlingen uitgenodigd om heel hard te springen, maar gelukkig de brug was niet zo slecht dat hij instortte onder het gestamp van de vele voeten.

Aan het einde van het bezoek kregen we nog een leuke bidon mee en als de leerlingen na 1 april weer over de brug mogen fietsen, dan weten ze wat er zich door de eeuwen heen op en rondom de Visbrug heeft afgespeeld.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen