Hugo Kotesteinoorkonde voor aannemer Schouls

Cees Lock 01-11-2023
181 keer bekeken

Vrijdag 20 oktober werd in het oude stadhuis van Oudewater de Hugo Kotestein oorkonde 2023 uitgereikt aan aannemingsbedrijf Schouls uit Koudekerk a/d Rijn. De stichting Hugo Kotestein zet zich in voor behoud van monumenten (bouwwerken) en beschermd stadsgezicht.

Aanleiding

Het afgelopen jaar zijn zowel de Marktbrug en de Visbrug gerestaureerd! En over de kwaliteit van het voorgedragen restauratieprojecten (de Marktbrug en de Visbrug in Oudewater) was iedereen het eens, de aannemer had bij het voorafgaand schoonmaakwerk van de bruggen en kades de moeite genomen alle beschermde plantensoorten (hoofdzakelijk varens) in de kademuren zoveel mogelijk te ontzien, en verder onberispelijk werk afgeleverd.

Uitreiking aan opdrachtgever of aan uitvoerder?

Alleen was de vraag: moet de oorkonde uitgereikt worden aan eigenaar of opdrachtgever, in dit geval de gemeente Oudewater, of mag dat ook aan de uitvoerder, die in dit geval natuurlijk alle lof toekomt. Statutair bleek dat mogelijk, en zo kon directeur Vinke van de firma Schouls de oorkonde in ontvangst nemen. De oorkonde werd hem uitgereikt door prof. dr. Jelle Reumer die de aanwezigen voorhield dat de stadsflora en fauna wereldwijd de belangrijkste ontwikkelingspunten zullen blijken te zijn voor nieuwe soorten die de veranderende aarde zullen aankunnen.

De heer Vinke van Schouls sprak in zijn dankwoord over de inspiratie die de oorkonde betekent voor het hele bedrijf om met zorg en liefde aan het werk te blijven.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen